четвъртък, 10 март 2016 г.

Да отпразнуваме заедно Великден!


За българите, които живеят в чужбина е от особена важност да съхранят традициите и обичаите на народа си. Затова предлагаме заедно да отпразнуваме Великден (1 май ) със следните дейности:


Великден да се отпразнува в зона за барбекю Ла Канонха. Цена: 5 евро на човек. Предлагат маси, просторен паркинг, детска площадка, барбекюта (който иска да си пече нещо, трябва да си донесе или да си закупи на място дърва), игрище за футбол, баскетбол и волейбол, както и разходка с пони или кон (заплаща се отделно 1 евро). За по-добра организация и заплащане навреме на зоната, наема на сцената, застраховка и други нужни неща, предлагаме да се организира работата по следния начин:
1. Всеки, който иска да присъства се записва и заплаща, където му е удобно – за Салоу и Камбрилс – на госпожица Стефани Каралеева, за Тарагона – на господин Росен Събев, за Аметла де мар – на госпожа Генка Колева, за Реус – на госпожа Илиана Илиева-Дъбова. Ако има желаещи от други райони, нека се обадят, за да не остане някой неуважен и разочарован.
2. Храната за деня:
- предвижда се българска фирма да осигури храната и българските питиета, всеки си купува каквото иска;
 - в парка има кафетериа, която предлага кафе, безалкохолни питиета (сокове, Фанта, Кока-кола и пр.), лед, испаснки алкохол и др. под.
 - който желае,  си носи от вкъщи храна;
 - който иска си приготвя на барбекютата (става доста бавно).
3. В деня на празника всеки, който се е записал, ще получи гривна. (Ясно защо, нали?)
4. Организаторите предвиждат участие на фолклорна група „Здравец“ към АБПТ „България“ и детска фолклорна група „Изворче“ към БНУ „Св. Седмочисленици“. Ако искат да се включат и други фолклорни групи, са добре дошли!
5. Ще се организира работилница за боядисване на яйца.
6. Запознаване на присъстващите с традициите и обичаите за Великден.
Ако имате предложения – сега е времето да ги кажете. Важното е да отпразнуваме заедно, да изкараме чудесно и да предадем на децата си БЪЛГАРСКИЯ дух и самосъзнание.
Приканваме българския бизнес в района да се помогне за  успешното осъществяване на празника.
Отчет за събраните и изразходвани средства ще се получи на страницата на АБПТ „България“, която е и организатор на събитието.



Зона за пикник Ла Канонха




петък, 4 март 2016 г.

Покана 8-ми март


Фолклорна група „Здравец“ при АБПТ „България“ 
организира посрещане на 8-ми март – Международен ден на жената
на 8 март 2016 г. от 19,30 часа в бар „Кирила“ в Салоу. 
Менюто всеки може да избере от предложените тук или да се спре на традиционните шопска салата и мешана скара (2 кюфтета и пилешко шишче ;) ).
Моля, желаещите да се обадят най-късно до  обяд в събота  (в понеделник заведението не работи).