четвъртък, 21 ноември 2019 г.

Ден на народните будители в БНУ „Св. Седмочисленици“


На 3 ноември децата от Българско неделно училище“ Св. Седмочисленици“ отбелязаха Деня на народните будители. 
За най-малките беше подготвен работен лист, в който те отбелязаха научените до момента буквички. По-големите ученици бяха подготвили кратки доклади за български будителки – Райна Попгеоргиева Футекова – Дипчева, Съба Вазова, БабаТонка Обретенова, Анна Карима, Екатерина Каравелова, Санда Йовчева, Мария Сутич, Баба Неделя Петкова, Нешка Робева, Н.В. царица Елеонора Българска.
Голямата зала на културен център „Карилет“ беше подходящо украсена. 
Гости на тържеството бяха родителите на учениците и студенти от Великотърновски университет „Св. св. Кирил и Методий“.
Началото беше поставено с песента „Ден на народните будители“ по стихове на Ангелина Жекова. Беше прочетен поздравител адрес на вицепрезидента на Република България господа Илияна Йотова по повод празника. Последва кратък разказ за възникването на Деня на будителите  от ръководителя на училището г-жа Илиана Илиева-Дъбова.
Презентациите на учениците, изготвени под ръководството на г-жа Димитрина Шопова и г-жа Илиана Илиева-Дъбова, и с помощта на родителите,  направиха впечатление с пълнота на представените теми, с живия и богат български език, използва от учениците, с прецизното оформление на докладите.
Ученичката Никол Златановска представи и нарисуван от нея портрет на Анна Карима.
Впечатление направи бързината и акуратността, с която работеха най-малките деца под ръководството на г-жа Таня Търкаланова.
В края на тържеството децата получиха подарък книжки за българските царе и герои. Всички ученици и деца, които взеха активно участие в празника бяха удостоени от педагогическия колектив с грамоти.
Във фоайето на културния център беше подредена изложба с прекрасни портрети на народни будители, дело на децата от 49 основно училище  „Бенито Хуарес“ София.
Красивите емоции от празника бяха представени и в клип, публикуван в канала на училище „Св. Седмочисленци“  в  Youtube.



Няма коментари:

Публикуване на коментар