петък, 31 август 2012 г.

Зодия ДеваУправляваща планета: Меркурий
Стихия: Земя
Качество: подвижен
Девиз: „Аз анализирам!“
 

Личност 
Силата на Девата е в ума и тя добре го знае. Има потребност от ред и най-добре я удовлетворява, като намира място на всеки предмет, мисъл или чувство. Тя е родена  да създава методи и структури. Не я блазни светския блясък и не държи на всяка цена да е номер едно, достатъчно  е само да “дърпа конците” иззад кулисите. Независимо, че минава за тиха и кротка, в някои случаи може да избухне по съвсем незначителен повод, за някои дреболия, която стотици други хора биха отминали незабелязано. Не е от хората, които ще оставят делата си на произвола на съдбата. Готова е да се бори за каузата си. Надарена сте със сръчни ръце и фантазия, които ѝ  помагат да се справите в трудния делник. Работата, с която се захване, извършва с любов и себеотдаване. С постоянство и търпение успява да се справи с трудностите и проблемите, но не обича да рискува, залага на сигурността. Не са ѝ чужди дълбоките чувства, но предпочита да не им давате външен израз. Във любовните взаимоотношения се стреми да бъде честна, лоялна, внимава да не дава поводи за ревност и очаква емоционална топлота и преданост.

Качества
Положителни: аналитичност, сдържаност, представителност, взискателност, преданост, чистота, непорочност, скромност
Отрицателни: придирчивост, тревожност, притеснителност, алчност, догматичност, нервност, предвзетост, свръх взискателност, критичност.

Външен вид 
Мъжът Дева - Среден ръст, слаба фигура пропорционално развито тяло, високо, изразено чело, прав нос; очи - живи, подвижни и изразителни, сини или кафяви на цвят; устни - добре оформени, често тънки; тясна брадичка. Походка - енергична, пъргава.
Жената Дева - стройна, с красива дълга коса, може да бъде и чуплива, цвят на косата - кестенява или рус. Лице – заоблено, с изразителни очи, добре очертани устни. Винаги спретнато облечена, приветлива, тиха. Отделя много време за поддържане на външния си вид.

Здраве
Представителите на зодия Дева не се отличават със стабилно здраве - напротив - често боледуват, но не от застрашаващи живота им болести. Един от житейските уроци, които трябва да усвоят, е да ценят здравето си и да се научат да го поддържат винаги в добра форма. Тяхното слабо място е храносмилателната система, затова трябва да избягват пикантните и трудно смилаемите храни. Често страдат и от лениви черва. Склонни са към апатия, безпокойство и песимизъм. Имат лабилна нервна система, често са напрегнати, не могат да се отпуснат.
Препоръки: Да се хранят с вегетарианска храна, да постят, да избягват нервното натоварване и стреса. Повече спокойствие и релаксация.

Храни
Растения - овес, ечемик, цикория, чубрица, валериан 
Аромати - кимион, канела, шибой, дафинов лист, кардамон.
Хранене: - бобови и пшенични култури и изделия, плодове, цветно зеле, целина, спанак, храни богати на витамини от групите А, В, С; калий.

Работа
Области - химия, фармакология, здравеопазване, наука, техника, математика, счетоводство, администрация, деловодство, занаяти.
Професии - медицински работник, чиновник, счетоводител, служещ, учен, химик, биолог, аптекар, диетолог, снабдител, майстор.

Известни личности
Тодор Живков, Ерик Хонекер, Николай Гяуров, Шон Конъри, София Лорен, Грета Гарбо, Лев Толстой, Хърбърт Уелс, Станислав Лем, А.Стругацки, Гьоте,  К.Циолковски, Фарадей, Хегел, Кампанела, Ришельо, Иван Грозни, Феликс Дзержински, Михаил Кутузов, Ръдърфорд, Корнелиус Агрипа.

 Няма коментари:

Публикуване на коментар