петък, 19 юли 2013 г.

Тарагона – столица на Средиземноморските игри през 2017 година През 2017 година в Тарагона ще се проведат  за осемнадесети път Средиземноморските игри, в които се включват отбори на страните, разположени около Средиземно море. В игрите вземат участие държави от три континента – Европа, Азия и Африка. 
Идеята за това авторитетно спортно събитие възниква през 1948 година и от самото си начало се радва на  подкрепата на Международния олимпийски комитет. 
Първите игри се провеждат в Александия (Египет) през 1951 г. Състезанията се провеждат в 13 спорта. Участват отбори от 10 страни с общо 734 спортисти.
До днес игрите се провеждат без прекъсване на всеки четири години. В тях не участва Израел, изключен  под натиска на арабските страни – участнички. В същото време отборите на Сърбия, Македония, Андора, Сан Марино, България и редица арабски държави, които нямат излаз на Средиземно море, са част от спортната надпревара.
През 2013 година игрите се провеждат в Мерсин (Турция).
През 2017 година Средиземноморските игри ще се проведат в Тарагона.
Официален уеб сайт: http://www.tarragona.cat/tarragona-2017

Продължава набирането на доброволци за игрите в 11 сфери: http://www.tarragona.cat/tarragona-2017/fes-te-voluntari/fes-te-voluntari
На 17 юли се състоя първата сесия на обучението им. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар