събота, 9 февруари 2013 г.

Сръчни ръце: Свещи от раковини



За да запазите летните си спомени през цялата година, ние ви предлагаме да превърнете мидите в ефектни свещи, които да красят всяка част от дома.
Необходимите материали, които трябва да набавите предварително са:
Пчелен восък, който определено превъзхожда парафина като качество – гори по дълго, ухае приятно дори без добавени аромати и не пуши. Ако не можете да си набавите восък или парафин, тогава просто използвайте този от малките чаени свещи.
Фитили, които може да закупите от специализираните магазини за аромати 
Купичка, в която да разтопите восъка – изберете един съд, който да използвате само за тази цел.
  
Изберете онези раковини и миди, които са достатъчно дълбоки, за да бъде излят восък в тях. Може да използвате такива, които са закупени от магазин, както и такива, които сами сте събирали. Ако използвате последния вариант, препоръчително е няколко дена да престоят в смес от две части вода и една част белина, за да се почистят максимално отвътре и отвън. Също така, в деня преди да правите свещите, напълнете черупките с вода, за да се уверите, че не изпускат отнякъде. След това ги оставете да изсъхнат максимално добре.
Докато восъкът се разтопява, пригответе раковините. Поставете ги на гладка повърхност и сложете фитилите.На финала внимателно излейте течния восък, внимавайки  съдържанието му да не излезе извън черупките. Така приготвените свещи може да използвате за украса или просто като акцент.



Няма коментари:

Публикуване на коментар