вторник, 10 септември 2019 г.

Българското консулство в Барселона отвори врати за граждани






Посолството на Република България в Мадрид информира, че на 10 септември Консулството на страната ни в гр. Барселона започва дейността си по предоставяне на консулски услуги на граждани:

Уважаеми сънародници,
 Имаме честта да Ви съобщим, че от 10 септември (вторник) 2019 г. новосъздаденото българско консулство в гр. Барселона, Кралство Испания, ще започне своята текуща дейност и ще бъде достъпно за предоставяне на консулски услуги на гражданите. В тази връзка напомняме, че консулството в Барселона ще покрива испанските автономни области Каталуня и Арагон. Със започването на дейността на консулството ще бъдат улеснени значително българските граждани, пребиваващи в тези две области, тъй като досега те трябваше да пътуват до Валенсия или Мадрид за съответните консулски услуги.
Консулството ще предоставя по-лесен и бърз достъп до консулски услуги като подаване на заявление за издаване на български документи за самоличност, извършване на нотариални заверки на пълномощни и декларации, както и получаване на актове за гражданско състояние.
По данни на Националния статистически институт на Кралство Испания към 2018 г. само в автономната област Каталуня са се установили 11 239 души или 9% от всички български граждани в Испания. Тези данни показват, че автономна област Каталуня е третият най-голям приемник на българи в Испания след Мадрид и автономна област Валенсия.​

Координати на консулството на Република България в Барселона:
Адрес: Avda. Riera de Cassoles, 54, 08012 Barcelona
Телефон: 0034 937 969 950
Факс: 0034 937 969 949
Приемно време: от понеделник до четвъртък от 09.00 ч. до 12.30 ч. за приемане на документи (заявления за документи за самоличност, пълномощни, декларации, сертификати, документи по гражданско състояние) и в петък от 09.00 ч. до 12.30 ч. за извършване на бракосъчетания (без последния петък от месеца), приемане на заявления за визи, приемане на документи за придобиване и отказ от българско гражданство и получаване на готови документи.
Консулството предоставя консулски услуги в приемно време само по предварително записан час.

Посолство на Република България в Кралство Испания

Няма коментари:

Публикуване на коментар