сряда, 27 януари 2021 г.

Съобщение


Уважаеми дами и господа,

Съгласно чл.13, ал. 3 от Изборния кодекс „Организациите на българските граждани в съответното населено място може да правят предложение за местонахождението на избирателните секции извън страната до ръководителите на дипломатическите и консулските представителства. Предложението се прави не по-късно от 25 дни преди изборния ден и се публикува незабавно на интернет страницата на съответните дипломатически и консулски представителства“. С оглед на цитираната разпоредба ръководителите на задгранични представителства следва да оказват максимално съдействие на организациите на българските граждани в съответното място, в случай, че същите желаят да отправят предложения по реда на чл. 23, ал.3 от Изборния кодекс относно местоположението на избирателните секции извън страната на предстоящите избори за народни представители на 4 април 2021 г.  

Във връзка с горното молим, в най-кратък срок, да направите своите предложения до Генералното консулство в Барселона, на ел. поща consulate.barcelona@mfa.bg , за евентуалното местонахождение на избирателните секции във вашето населено място. Уточняваме, че става въпрос за адреса на помещението, в което предлагате да се проведат изборите.

Целта е Генералното консулство да може да отправи официална молба за съдействие към местните власти на отделните населени места, като по този начин се провери възможността изборите да се състоят на посочените от вас места.

В допълнение молим да ни предоставите данни на „лице за контакт“ (лицето, което ще бъде ангажирано с оказване на съдействие по отношение на предстоящите избори във вашето населено място), като:  Трите имена:

                          Електронна поща:

                          Тел. За връзка:  

 

Предварително благодарим за сътрудничеството.

В очакване на вашите предложения, приемете сърдечните поздрави от екипа на Генералното консулство на Република България в Барселона.



Consulado General de la República de Bulgaria en Barcelona


 

Няма коментари:

Публикуване на коментар